И хидратирани, и здрави

Снежана Мечева

Да забравяш да пиеш вода е един вреден навик, който си наясно, че трябва да оставиш в миналото. Колкото и забързано да е ежедневието ти и колкото и задачи да имаш за днес, бутилката трябва да е твой верен спътник, за да върви всичко като по вода.

А знаеш, че без нея не функционираш правилно. Знаеш, че хидратацията е здраве. Но за последното ти трябва нещо повече от вода – трябват ти и куп полезни вещества. Тях си ги набавяш чрез храната или под формата на добавки… които обаче все забравяш да пиеш.

Вероятно ти е познат и ентусиазмът, с който купуваш поредната опаковка витамини, но познаваш и разочарованието, когато след месец установиш, че си изпил само четири-пет таблетки. Не се притеснявай, не се случва само на теб. Има ли обаче по-лесна алтернатива да си набавиш всичко важно и необходимо на тялото ти?

Да, и тя отново се крие в бутилка – минерална вода с витамини. Този тип продукти нашумяха доста напоследък и е напълно разбираемо, защото чрез тях имаме всичко необходимо на едно място. А нали все гледаме да си улесним живота…

Безспорно е удобството едновременно да изпиваш необходимите литри вода на ден и да си набавяш полезни витамини и минерали. И да – водата е най-подходяща за целта, а не всички на пръв поглед привлекателни енергийни и изотонични напитки, които носят и един нежелан „бонус“ – голямо количество калории.

Тях никой не ги е искал. Нямаш нужда и водата да е оцветена в странни цветове, защото те са знак за още изкуствени добавки. Искаш си само витамините.

Още по-добре пък е, когато те са в комбинация с българска минерална вода – природно обогатена и доказано полезна. Така се получава перфектният нискокалоричен микс за всеки, който се грижи и за здравето, и за фигурата си.

Минералната вода е с естествено съдържание на различни полезни вещества, като натриеви, калциеви, железни йони и натурална метасилициева киселина. Ниската обща минерализация ти гарантира ползи без вреди и отговор на всички нужди на динамичния и енергичен човек.

Разбира се, колкото повече, толкова по-добре. И когато това повече е под формата на така необходимите ти витамини от група В, цинк и селен, със сигурност тази вода ще стане и любимата ти напитка. И вече няма да се притесняваш, че пак забрави сутринта да си изпиеш витамините.

А за да бъде всичко още по-хубаво, минералната вода с витамини те изкушава и с различни вкусове. С тях вече нямаш оправдание, че пиенето на вода е скучно и затова предпочиташ някоя висококалорична напитка. Защото тук имаш всичко необходимо в една бутилка – навсякъде и по всяко време.

Разбира се, минералната вода с витамини може да се комбинира и с консумацията на обикновена минерална вода, въпреки че няма риск да предозираме с добавените в нея полезни вещества.

Водата с витамини не може и не бива да замества здравословното хранене, но пък е едно перфектно допълнение към него, с което сме сигурни, че сме дали най-доброто на тялото си, и то без излишни усилия.

Снимка: Unsplash / defina sumardji