Фокус, фитнес, fun: Тялото ти иска тези минерали!

Мануела Геренова

Пиеш ли достатъчно вода? Странен въпрос ти задаваме, нали?

Знаем, че свръхзагрижената ти баба непрекъснато се тревожи ял ли си достатъчно и дали три кюфтета с една порция мусака ще ти стигнат. Ние ще се присъединим към нея и ще ти кажем, че е важно да пиеш вода, независимо дали термометърът днес е ударил код яркочервено за пустинни жеги, или си с два чифта чорапи заради вятъра.

Водата е прекият път към добрата форма и перфектният тонус, но е важно и каква точно вода пиеш, за да си сигурен, че приемаш необходимите полезни съставки. Знаем, че неща като метасилициева киселина, манган и сулфати на пръв поглед ти звучат като урок по химия, който отдавна си се постарал да забравиш. 

Истината обаче е, че в минералната вода ще откриеш тези и други полезни вещества, които са незаменими за здравето ти. 

DEVIN Минерална, тази наглед съкратена Менделеева таблица, е и ниско минерализирана, което я прави подходяща за ежедневна консумация. Това е от особено значение, ако искаш тялото ти да е в добра форма, независимо дали целта ти са “плочки” или просто да се чувстваш по-добре.

Ето какви минерали съдържа DEVIN Минерална и защо тялото ти ги иска:

Силиций 

Искаш по-гладка кожа, здрави кости и стави като на млада сърничка? Няма да ти препоръчаме чудодейно кремче, решението е минерална вода. Метасилициевата киселина в DEVIN Минерална доставя необходимото количество силиций, за да те превърне в машина със завидна издръжливост.

Силицият има способността да улавя и да извежда от тялото ти токсините, подобрява мозъчните функции, Айнщайн такъв, и влияе благоприятно върху нервната система. Все пак не можем да гарантираме, че след няколко глътки минерална вода шефът повече няма да те ядосва. 

Сигурни сме обаче, че DEVIN Минерална съдържа над 42 грама метасилициева киселина на един литър, а тя е важна не само за нервната система и мозъка. Помага и за усвояването на калция за растежа, оттам пък идва здравината на костите и гъвкавостта на ставите като на гимнастичка. 

Натрий

Сега още малко химия – натрият, освен че е незаменим елемент за човешкото тяло, е и електролит. На разговорен език означава, че създава йони с електрически заряд, а тялото, включително и твоето, има нужда от тях, за да прехвърля нервните импулси, които на свой ред контролират мускулите. 

Натрият обаче има и куп други важни роли, но не в Народния театър. Този елемент поддържа баланса между вода и минерали и влияе стимулиращо върху клетките на костната система. 

Желязо

Сещаш ли се как Попай набива спанак и след това става непобедим? Е, това е ефектът от желязото, което може и да не те направи с огромни бицепси с татуировка котва върху тях, но ще ти донесе други ползи. Този минерал е ключов за създаването на хемоглобина, а хемоглобинът отговаря за лечебните процеси. 

Желязото е супер важно за формата и за мускулите, защото без него те губят своята форма и еластичност. Освен това този минерал подпомага доставката на кислород до мозъка и достатъчни количества от него помагат за превенция на деменция и Алцхаймер. 

Ако се чудиш дали да не поемеш една шепа стружки, за да си осигуриш благотворния ефект на желязото, спри се навреме и отпий малко DEVIN Mинерална. В един литър от нея има под 0,5 милиграма желязо.

Калций

Калцият, знаеш от рекламите, е онова, което прави черупките на яйцата нечупливи и зъбите – здрави и силни. Освен пръв приятел на зъболекарите, калцият е и много други неща. Това е елементът, който отговаря за съсирването на кръвта, укрепва стените на кръвоносните съдове и има още една супер важна функция – обезврежда хлора и флуора. 

Важно е да знаеш, че човешкото тяло може и да е способно на милион и едно чудеса, но не може да произвежда калций само́, затова е необходимо да си го набавяш с храната и водата. DEVIN Минерална съдържа 1,3 милиграма калций на литър, така че смело дерзай с пиенето ѝ. 

Магнезий 

Ако изпитваш стрес, напрежение и тревожност, не бързай с диагнозите от доктор Google, защото най-вероятно става въпрос за недостиг на магнезий. Това е незаменим за пълноценния, спокоен начин на живот минерал, а липсата му може да се усети доста остро. При повишена физическа активност, каквато сигурно си подхванал с настъпването на по-топлите дни и по-изрязаните дрехи, магнезият се превръща в дори още по-ценна съставка. 

Необходимите количества от него ще те предпазят от крайно неприятните крампи в мускулите, ще ти помогнат да издържиш на повишено натоварване, на стрес, на общуване с тъщата и на девет пропуснати повиквания от гаджето. 

Флуорид

Здрава костна система и още по-здрави зъби зависят много от флуорида. С други думи, ако искаш усмивка като на холивудска звезда, зъби, с които можеш да теглиш и автомобил, и кости като от желязо – дневният ти прием на флуорид трябва да е на необходимото ниво. 

За финал е важно да знаеш, че DEVIN Минерална съдържа и безценните калий и манган и идва на пазара с перфектна алкалност – pH от 9,56, която носи енергия, бодрост и тонус за нови и нови фитнес (и не само) подвизи. 

Така че, наздраве, но с минерална вода – защото тялото ти иска тези минерали!