Моника Белучи – паста, шоколад и италиански сексапил

Мануела Геренова

Ах, тази Моника! Сексапилната италианка е била твърдо решена да стане адвокат, но в последния момент решава – защо пък не се пробва като модел.

А ние можем само да сме ѝ благодарни за този експеримент, след който звездата на Белучи изгрява и вече над 30 години няма никакво намерение да залязва, напротив.

Гледаш я и се чудиш – как тази жена изглежда толкова изумително дори и на нейните 56 години?

Актрисата има зад гърба си 30 филма, куп свръхуспешни договори с модни агенции, радва се на две прекрасни деца и не крие, че се ползва от вниманието на доста млади обожатели. Освен това признава откровено, че никак не е фен на диетите, строгите ограничения, изтощителните тренировки и чудесата на пластичната хирургия.

Как тогава успява да е в такава топ форма?

Пастата е ключът към италианската красота

Модерните диети сатанизират пастата като източник на твърде много въглехидрати, но Белучи никак не е съгласна с подобна крайност. Пред списание Cosmopolitan тя заявява, че няма какво да я принуди да се откаже от любимата ѝ италианска кухня и именно тя е ключът към апетитната ѝ женствена фигура.

Моника обаче бърза да допълни, че си има своите трикове как да не прекалява с въглехидратите и калориите. Тя залага на леки доматени сосове, на които е всепризната майсторка, или просто поръсва готовата паста с малко песто и пармезан, вместо с тежки и мазни добавки. Посочва още, че внимава и с количествата, защото италианската храна е силна и засищаща.

Шоколадът също не е табу

Белучи е убедена, че не може да изкара повече от няколко дена без шоколад. „Не съм обсебена от това да бъда слаба и не казвам не на шоколада“, подчертава актрисата. По нейно мнение шоколадът е един от най-добрите начини за справяне със стреса и за експресно повишаване на настроението.

Тук тя няма тайни – винаги, когато ѝ се прияде от сладкото изкушение, си хапва по няколко парченца. Моника смята, че тази стратегия ѝ помага да дозира внимателно шоколада и захарта, които консумира, и да не изпада в крайности. Актрисата е категорична – колкото повече си забранявате сладкишите, толкова по-голяма е вероятността в един момент волята ви да ви изневери и да преядете с тях.

Винаги хидратирана и винаги в движение

В свой разговор с Vogue Белучи казва: Аз съм като акулите, винаги в движение. И въпреки че в същото интервю посочва, че е „твърде мързелива, за да ходи на фитнес“, италианката уточнява, че се стреми към много разнообразни физически дейности. Да, тя не става в 6, за да може в 7 да е на бягащата пътечка, но обожава да ходи километри пеш.

Запален фен е на йогата и дори има амбициите да стане сертифициран инструктор. Може да опъне килимчето за йога навсякъде и да се наслади на кратка сесия без никакви угризения, споделя още Моника. Плуването също е неизменно в графика ѝ.

И докато сме на темата за водата – Белучи е от жените, които знаят колко важна е хидратацията и редовното пиене на вода. „Да пиеш вода е ужасно важно“, казва тя пред Cosmopolitan, като подчертава, че именно хидратацията спомага на кожата да изглежда свежа и озарена, а метаболизмът да функционира безупречно.

Е, не ти остава нищо друго, освен да вземеш пример от тази изумителна жена, за която възрастта явно е просто досадна цифра.

Снимка: Стопкадър YouTube – „Малена“