Том Круз, който откри извора на младостта

MyBody.Bg

Той е на 58 и изглежда по-добре от всякога. Всъщност изглежда изумително добре, а енергията и тонусът му не отстъпват на стегнатите му мускули и завидна преса.

Том Круз е прословут работохолик, който се отдава страстно на професията си и не позволява никой друг вместо него да изпълнява дори и най-опасните каскади. Зад всичко това обаче стои упорит труд, лишения и безкомпромисен хранителен режим, непосилен за всекиго.

Искаш тяло като неговото?

Тогава се подготви да прекарваш доста от времето си навън, защото едно от любимите му занимания са екстремните спортове. И не, тук не говорим да правиш почти невъзможни каскади от самолет, като в петата част на „Мисията невъзможна”, въпреки че подобни предизвикателства със сигурност ще запазят духа ти млад (да, Круз изпълнява сам каскадите си).

В този случай е нужно да редуваш заниманията навън с тези във фитнес залата, защото няма по-добър начин да запазиш мотивацията си жива. Така няма да се откажеш от крайната си цел още на първата седмица, при това не от друго, а от скука.

Освен това ще трябва да забравиш джънка, да намалиш въглехидратите до минимум и да се хидратираш добре всеки ден.

Какво още ли? Виж в следващите редове…

Адреналин в кръвта

Ако си мислиш, че когато е свободен, Круз по цял ден лежи на дивана, позволява си да яде вредна храна и гледа сериали, си се заблудил истински.

Добре изваяното тяло има нужда от непрекъснато поддържане, а екстремните спортове в случая са идеални за перфектен краен резултат. Малко адреналин също не е излишен, нали?

Актьорът обича да скача с парашут, да се гмурка, да кара каяк, да се катери по скали и да изследва пещери. Освен това не изпуска удобрен момент да пилотира своя тренировъчен самолет. Не много известен факт е, че приема ролята в Top Gun именно заради това, че иска да се научи да лети. И успява!

Фитнес за дълголетие

Освен многото и все екстремни дейности на открито, които актьорът практикува, тренировките във фитнеса също се нареждат сред ежедневните му занимания. Круз работи с тежести, залага на силовите упражнения, но не изпуска и кардиото.

Съчетаването на активности в и извън залата е най-добрата възможност за бягство от скуката. Както знаем, няма по-мощен стимулатор на мотивацията от разнообразието. И ако това ти звучи като мисията невъзможна, пусни си някой от филмите на Круз, за да се убедиш в обратното. В случая умелата комбинация между различните видове упражнения прави чудеса.

И един личен съвет от него – открий слабите места по тялото си и работи върху тях. Така ще го направиш по силно и ще го запазиш младо по-дълго време.

Диета за добре изваяно тяло

Том Круз се отнася с особено внимание към храната, както към останалите аспекти от живота си. За да изглежда така на 58, той спазва стриктно определен режим, който е добре познат и на футболната легенда Дейвид Бекъм.

Актьорът поема не повече от 1200 калории дневно, яде предимно храни, приготвени на скара, и избягва всякакви видове въглехидрати, доколкото е възможно. Той стига до тези крайности, защото приемът им увеличава нивата на глюкоза в организма, което може да доведе до образуването на излишни мазнини и други нежелани ефекти в крайния резултат.

А по повод грилованата храна – според специалисти, приготвена по този начин на ниска температура, тя е способна да намали евентуални възпаления по тялото, причинени от тренировките във фитнеса например.

Следователно, ако искаш да се сдобиеш поне малко с фигурата на Том Круз, помисли как да намалиш калориите, избягвай въглехидрати и прави по няколко умерени хранения на ден.

Връзката между свежата кожа и хидратацията

Чудиш се как кожата на Круз е толкова гладка, свежа и еластична? Тайната за това се крие в минералната вода, която той консумира ежедневно и която му помага да изглежда далеч по-млад от своите 58.

Актьорът е убеден в свойствата ѝ, които забавят процеса на стареене, но освен това минералната вода държи тонуса му висок и е негов неизменен спътник в спорта и във фитнеса. Круз е категоричен, че без адекватна хидратация нито една диета и спорт няма да сработят в негова полза.

И така, освен всичко останало, което прави, за да поддържа перфектната си фигура, не пропуска да хидратира добре тялото си.

Снимка: Стопкадър @ YouTube, „Джак Ричър: Не се връщай“